Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης
January 26, 2016
Ανακαίνιση των γραμμών του ΗΣΑΠ και ενίσχυση της σήραγγας από Ομόνοια έως Μοναστηράκι
January 27, 2016

Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Ανάπλαση Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Ανάπλαση τμήματος της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, που εκτείνεται από το Βασιλικό Θέατρο έως τον όρμο Σαλαμίνας και από το κρηπίδωμα έως τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλαμβάνει επιφάνεια 80.000τμ. Περιλαμβάνονται η διαμόρφωση 49.700τμ επιφανειών πεζοδρόμων, 30.000τμ πρασίνου και 190τμ νερού, εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήρια, γήπεδα αθλοπαιδιών, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων, κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, η δημιουργία δενδροστοιχίας σε μήκος 1.103 μέτρων του παραλιακού πεζοδρόμου καθώς και η κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Οφέλη: Ενίσχυση του υπερτοπικού χαρακτήρα της περιοχής και της λειτουργίας της ως πόλου έλξης των πολιτών και των επισκεπτών. Ένταξη της ζώνης της Νέας Παραλίας στον συνολικό πολεοδομικό ιστό, που διατηρεί και αναδεικνύει τον οικολογικό χαρακτήρα της περιοχής, τονώνοντας τη λειτουργία της ως πνεύμονα πρασίνου.

 

Προϋπολογισμός:  €22.031.921

 

Προγραμματική περίοδος

  • ΕΣΠΑ

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

  • ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013

Ταμεία συγχρηματοδότησης

  • Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)

Περιοχή εφαρμογής

  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τομέας ενδιαφέροντος

  • Περιβάλλον
Πληροφορίες – Στοιχεία επικοινωνίας
Φορέας υλοποίησης: Δήμος Θεσσαλονίκης
ΕΣΠΑ 2014 - 2020
Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την σελίδα μας, για περισσότερες πληροφορίες και για να σας βοηθήσουμε να χρηματοδοτηθείτε απο το νέο ΕΣΠΑ , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 28310 22 2 42 ή αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνησούμε εμείς μαζί σας
Οι πληροφορίες σας δεν θα κοινοποιηθούν σε τρίτους.